GoodYear Autobanden


Over GoodYear autobanden

De geschiedenis van het merk GoodYear begint in 1898. Frank Seiberling kocht toen de eerste fabriek waaruit de GoodYear Tire and Rubber Company ontstaan is. Het stadje waarin deze fabriek stond was slechts per spoor bereikbaar. De grondstoffen, rubber en katoen, die van over de hele wereld kwamen, konden alleen op deze manier naar het stadje vervoerd worden. Het stadje werd door Seiberling vernoemd naar de moedige pionier Charles GoodYear, de ontdekker van het vulkaniseren. Daarnaast koos hij ook voor het huidige beeldmerk van de gevleugelde voet dat tot op de dag van vandaag een symbolische verwijzing is naar het verleden van het concern.

GoodYear begon met 13 arbeiders aan de productie van een reeks fiets- en rijtuigbanden, hoefijzerzolen, ringen voor wekflessen, brandslangen en ook pokerfiches. Geleidelijk is het merk uitgegroeid tot de grootste bandenfabrikant van de wereld. In 1926 werd het merk zelfs ‘s werelds grootste rubberconcern.Tegenwoordig is GoodYear de grootste bandenfabrikant en is het merk vertegenwoordigd op zes continenten. Het bedrijf maakt allerlei rubberproducten en polymeren voor de industrie en de autobranche.

Het innovatieve karakter van de oprichters van GoodYear is nog steeds goed terug te zien in de huidige baanbrekende verbeteringen, technische doorbraken, nieuwe uitvindingen en primeurs. In 1943 richtte het bedrijf een groot ontwikkelingscentrum op, dat sindsdien verantwoordelijk is geweest voor duizenden patenten. De uitvindingen van de wetenschappers en technici van GoodYear hebben niet alleen een toepassing in banden en autocomponenten, maar ook in kunstharten en -gewrichten, kleefstoffen, kunstgras, verpakkingsmateriaal voor voedsel etc.

GoodYear heeft ook een aantal mijlpalen bereikt. Zo ontwikkelde men in 1909 de eerste luchtband voor vliegtuigen. Deze vervangt de sledes en de fietsbanden die daarvoor werden gebruikt. In 1901 biedt Frank Seiberling banden aan Henry Ford aan voor zijn nieuwe raceauto om daarmee Ford te helpen in zijn racecarrière. Voor het eerst worden GoodYear-banden in een race gebruikt. Ook produceert GoodYear de eerste lopende band in 1913.

Alle GoodYear banden - Selecteer hieronder een model uit het gamma van GoodYear

Weet u niet welke onderstaande GoodYear-autoband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk