Bridgestone Autobanden

Populaire Bridgestone Autobanden


Over Bridgestone autobanden

In 1931 werd door Shojiro Ishibashi het Japanse bandenmerk Bridgestone opgericht. De naam Bridgestone is de Engelse vertaling van Ishibashi dat 'stenen brug' betekent. Bridgestone is het grootste banden en rubber bedrijf van de wereld en heeft een hoofdkantoor dat in Tokio staat.
Naast de verschillende soorten banden die het bedrijf ontwikkelt, produceert men ook nog allerlei industriële producten waaronder rubber voor de industrie, chemische producten en sportartikelen. Deze producten worden in meer dan 150 landen over de hele wereld verkocht.

Het bedrijfsbeleid van Bridgestone autobanden is er op gericht om de wensen van de consument en maatschappelijke eisen te combineren met milieuvriendelijke producten. Dit blijkt vooral uit het feit dat Bridgestone actief banden recyclet.

Zo heeft men een technologie ontwikkeld waarmee men oude banden kan verwerken tot brandstof voor cementovens. Deze technologie heeft Bridgestone kosteloos ter beschikking gesteld aan geïnteresseerde bedrijven in Noord-Amerika. Ook gebruikt het bedrijf in een van haar eigen fabrieken in Japan alleen oude autobanden als brandstof. Hier heeft men een elektriciteitsopwekkende faciliteit gebouwd die dit mogelijk maakt.

Het bedrijf let ook op brandstofbesparing. Dit doet men onder andere door de rolweerstand van de banden te verlagen. Hierbij moet er wel rekening gehouden worden met de tractie en de wegligging van de band, hier wil men geen afbreuk aan doen. Om dit te bewerkstelligen moet men altijd innoveren op het gebied van het ontwerp van de banden, de constructie ervan en de materialen die men gebruikt.

De Blizzak-lijn van Bridgestone autobanden onderscheidt zich van andere sneeuwbanden die spikes hebben doordat ze een stuk milieuvriendelijker is. De banden van Bridgestone liggen veilig op de weg bij sneeuw en ijs. Hierbij veroorzaken ze geen stof- en wegbeschadigingen die bij banden met spikes vaker voorkomen.

In 2004 heeft het bandenmerk haar best gedaan om haar positie als dé bandenproducent van Europa te versterken. Zo leverde het bedrijf tijdens de MotoGP in 2004 de banden voor het Suzuki Grand Prix Team. Dit is een belangrijk onderdeel van het motorsportprogramma van Bridgestone autobanden. Maar het bandenmerk is ook actief in de Formule 1 en andere vormen van autoracen, waar men ook verschillende successen heeft geboekt.

Alle Bridgestone banden - Selecteer hieronder een model uit het gamma van Bridgestone

Weet u niet welke onderstaande Bridgestone-autoband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk